7
Avg

Relejna postaja – part 2

Po prenehanju testiranja se je pričel najtežji del samega razvoja relejne točke. Gradbena dela! Potrebno je bilo vkopati kable in pri tem paziti na morebitne poškodbe cevi ter jih takoj sanirati. Po končanem vkopavanju vodnikov je bilo potrebno začrtati kje bo stal temelj za komunikacijski stolp ter tako zagotoviti dovolj prostora.

  

Padla je prva lopata in pričele so se peklenske muke 😉 Na hribu pod naklonom nekje 45 stopinj je samo vkopavanje vodnika ekstremno naporno. Poleg samega naklona se najdejo še ogromne količine korenin ter kamenja pod prstjo.

Počasi napredujem z samim vkopom in pri tem pazim da bo vodnik potoval po poti kjer je najmanj možnosti za kasnejše kopanje raznoraznih del, ki niso del tega projekta.

Kopanje se je nadaljevalo pozno v večerne ure. Na levi strani stopnic je viden vkop vodnika ki nato potuje pod stopnice. Potrebno je bilo razdreti stopnice ter tako vodnik speljati pod prehod.

Tudi takšne ovire je potrebno premagati če želimo doseči svoj cilj. Nič jamranja ampak zavihat rokave ter nadaljevati z delom. Stopnice sem odkopal ter pod njimi speljal vodnik ter nato vse skupaj vrnil v prvotno stanje. Pri tem se je poškodovala cev katero pa sem s spojnico popravil.

Trenutno je ta lokacija nekje na polovici vkopavanja. Tukaj smo z delom prekinili saj je bilo potrebno počakati da mraz ter zima preide v poletje.

Kontaktirajte nas