7
Avg

Relejna postaja – part 3

Spomladi takoj, ko je posijalo sonce in ko se je umaknil sneg sem nadaljeval z delom vkopavanja vodnika. Nadaljeval sem kjer sem nazadnje ostal (pri stopnicah) in tako nadaljeval vkopavanje naprej do prve vmesne točke.

Vkopati je bilo potrebno še nad njivo kjer je bil edini smiselni prehod za vodnik. Tukaj je vkopavanje potekalo najtežje saj je bilo na poti ogromno korenin, ki jih je bilo potrebno zaobiti oz. odstraniti.

Konec vkopavanja se bliža. V ozadju se že vidi glavna zgradba na katero bo priklopljen glavni vodnik za dovod elektrike. Na tej lokaciji bo vmesna lokacija za switch ter kakšna vtičnica ki bo služila za vsakodnevna opravila.

Pripravljeno mesto za vmesno lokacijo. Na mesto bo prišla elektro omarica v kateri bo dodatna vtičnica ser kakšna varovalka za le to.

Če smo pri prekopavanju stopnic mislili da imamo problem, sem se tukaj malo zamislil kako sploh obiti škarpo. Potrebno je bilo razstaviti škarpo do temeljev ter tako vkopati kabel pod škarpo in nato sestaviti škarpo nazaj. Dela je bilo ogromno napora pa še toliko več. Sanacija ponavadi vedno traja dlje časa kot razdiranje.

In še končni proizvod. Vodnik smo pripeljali po tleh pod škarpo ter pri žlebu na svetlobo. Vodnik bomo sedaj vstavili skozi fasado in priklopili direktno v elektro omarico.

Kontaktirajte nas