7
Avg

Relejna postaja – part 4

Po vkopanem vodniku je bil čas da se pripravi lokacija na kateri bo postavljen oz zabetoniran temelj komunikacijskega stolpa. Potrebno je izkopati dovolj veliko jamo v katero je nato potrebno vpeljati ozemljitvene vodnike ter cevi za kable. Lokacija označena z količki!

Vremenske razmere so dopuščale normalen izkop materiala saj se je počasi bližalo že poletje.

Prvi udarci ter prve lopate zemlje odstranjeni. Delo je zelo naporno ter utrujajoče. K utrujenosti pa počasi že pripomore temperatura vremeni ki počasi pritiska z polno paro.

Po nekajdnevnem kopanju, merjenju ter računanju sem pripravil tudi “krono” temelja ki bo služila za lep in ploščat zaključek plošče!

Predvidena velikost temelja je že vidna v hribu, ki je kot vedno v 45 stopinjskem naklonu. V desnem zgornjem kotu temelja sta že pripravljeni sidri ki se bodo prav tako zavrtali v zemljo in bodo služile kot dodatno vpetje temelja v zemljo. Nikoli se ne ve kaj se lahko pripeti zato vsaka dodatna varovalka ni odveč!

Tukaj bom zaključil novico in jo seveda nadaljeval ko bo narejenega več!

Kmalu se bo pričelo nastavljanje z armirano mrežo ter vlivanje betona, še prej pa je potrebno zavrtati ozemljitveno palico. Po pripravljenih prej omenjenih delih se bo pričelo betoniranje ki bo izgledalo specialno. Za to opravilo računam na celotno ekipo Društva Wifree, ker moramo delo zaključiti v istem dnevu saj beton ne sme biti vlit 2x.

Kontaktirajte nas