6
Sep

Relejna postaja – part 8

Pripravili smo pesek za betoniranje ter ostale manjše dele projekta. Potrebno je bilo urediti napeljavo in nekaj povezovalnih členov pri pritrjevanju, ter vmesnih sklopov kot so ”ojačevalci” mreže – v tem primeru navaden mreži switch. Zadeva še ni testirana saj potrebujemo še glavne preboje stene kjer se bo celoten tokokrog povezal s celotnim hribom ter lokacijo stolpa (v planu 07.09.2018 – by mitja herbaj!)

Po dolgem čakanju smo končno prejeli pocinkano sidrno ploščo ki bo služila za nonšnjo samega stolpa.

PVC podloga ter pesek pripravljena na betoniranje na prvi terasi terena.

Pesek smo morali ročno pripeljati do prve ploščadi!

Naročili smo pesek ter ga ročno zvozili do prve platforme, ker se bo izvajala priprava betona. Kot vidimo GA NI MALO! Temelj bo veliki in potrebno je zabetonirati tudi dovolj močan temelj. Beton se bo mešal na prvi platformi kot prikazuje prva slika.

Položili smo kanale ter po njih speljali glavni dovod za celoten sistem katerega imamo v načrtovanju. V sami škatli je glavno stikalo, ki ločuje FAZNI, NIČELNI in ZEMELJSKI vodnik. (v primeru slabega vremena prekinemo celoten električen dovod do retranslacijske postaje).

Priprava objemk za montažo cevi z vodniki. Če se dela se dela lepo!

Začasna postavitev sistema, da smo povezani na sistem wifree.si! V sami dozi je pripeljan dovodni kabelj, 2x optični vodnik in 1x UTP kabelj.

V naslednjih dneh pripravljamo še zadnje zaključke ter preglede mrežnega sistema. Pregled optike, pregled UTP in pregled napajalnih sistemov. Preglede bo izvedel Mitja Herbaj, ki je specializiran na področju mrežnih sistemov in bo hkrati tudi potrdil oz. zavrnil izvedbo projekta.

Kontaktirajte nas