7
Okt

Relejna postaja – part 11

07.10.2017 – pričetek prvega betoniranja! Končno in po dolgem času načrtovanja, mučnih ur kopanja in polaganja vodnikov je padlo prvo vedro betona!

Pripravili smo se nekako tako kot je opazno na fotografiji in brez predsodkov pričeli z prvimi vedri betona. Delo je bilo naporno saj je bilo potrebno beton vlečti po par kg na enkrat in to počasi.

Pripravili ter vstavili smo sidro za stolp, katerega je bilo potrebno poravnati z vodno tehtnico. Po končanem vstavljanju smo vsuli prvo vedro betona in zabava se je pričela. Posuli smo tudi pesek večje granulacije (tampon) in nekako ustvarili drenažo za temelj.

Po nekaj urah se je vlivanje betona začelo poznati pri meji polnenja ”kocke” kar je bilo za naše oči velika sreča saj to pomeni da napredujemo in da bo kmalu konec večjih muk.

Bližala se je že pozna večerna ura in tudi rob krone temelja. Počasi smo morali delo pričeti zaključevati saj nam je zmanjkalo časa da bi temelj zabetonirali do vrha krone.

Posušen temelj naslednji dan kjer smo odstranili siderno ploščo z namenom preprečevanja kraje. Ker imamo sosede, ki radi stikajo po tujih stvareh, smo ploščo odstranili in pustili siderne palice da se temeljito posušijo.

Kontaktirajte nas