24
Jun

Relejna postaja – part 14

Ob sami vgradnji nove omarice ter pripravah na povezovanje ostalih komponent v eno celoto, je bilo potrebno še naročiti določene pripomočke, ki lajšajo uporabo in vgradnjo. Naročili smo manjšo rack poličko ter PDU letvico.

Vgradili smo Patch panel ter poličko. Povezali smo že obstoječe naprave ter preizkusili delovanje. Če naštevamo od zgoraj navzdol je v prvi vrsti patch panel z priklopi ethernet, telefon ter optiko čisto na koncu. Drugi v vrsti seveda Mikrotik, ki je za to lokacijo glavno jedro omrežja, polička z VDSL modemom in POE switch ki služi za napajanje vseh wifi dostopnih točk v hiši. Pod to poličko pa je PDU ki je priklopljenja na UPS manjše kapacitete.

Že na zgornji fotografiji lahko vidimo kako je POE switch povezan preko optike na jedro omrežja kar smo dosegli s krajšimi patch kabli vidimi na spodnji sliki.

Priklopili smo tudi eno žilo optike ki služi za glavni backbone na hrib, kjer bo glavna relejna postaja. Backbone je trenutno na kapaciteti 1Gbps, ki pa je nadgradljiv na 10Gbps z zamenjavo optičnih vmesnikov. Za trenutne potrebe hitrejša povezave zaenkrat ni potrebna, ob večji obremenitvni pa se seveda fizična oprema menja brez problema. Na spodnji fotografiji je vidna povezava z zelenim optičnim kablom na zadnjem portu v patch panelom.

Pogled od daleč na skoraj končano omarico!

Hiter test UPS napajanja!

 

Na hrib smo odnesli omarico ki služi za zagotavljanje napajanja! Priklopili smo optični mikrotikov switch ki nudi povezljivost z glavnim core switchem. Optika je aktivna ter deluje brezhibno! V sami omarci je še UTP kabel, preko katerega je tudi mogoče priklopiti mrežo v redundantnih načinih! Omarica ima še dve manjši lučki za nočno delo v primeru da se pojavi okvara.

Priklopljen prenosnik z namenom testiranja optike!

Po testiranju optike smo pognali nazaj strežnike v strežniški sobi! Iz tišine je nastal prijeten hrup!

In še fotogragija zaklučenega dela!

Kontaktirajte nas